Stjärnan säljer sin favorit efter 17 år

Han köpte bilen redan 2003 och har använt den flitigt. Men nu säljer f d fotbollsstjärnan David Beckham sin Aston Martin V8 Vantage Volante.
Det häftiga priset för begbilen: 5,5 miljoner kronor.

Det är inte så att David Beckham behöver fylla på sparkapitalet genom att sälja sin Aston Martin V8 Vantage Volante från 1988. Redan 2013 räknades Beckham som en av världens rikaste fotbollsspelare med en förmögenhet på 175 miljoner pund (drygt två miljarder kr). Och han har gjort en del smarta investeringar sen dess så bankkontot har nog snarare vuxit under de senaste sju åren.
Men bilen är hursomhelst ute till försäljning även om vi inte får veta orsaken.

Det finns genom åren otaliga paparazzibilder på Beckham när han rattar sin kära retrokärra, som är ett av endast 78 exemplar. Bilen var 15 år gammal när han köpte den och följde med honom i de städer där han levde och spelade. Först i London, men när Beckham skrev på ett lukrativt kontrakt med Real Madrid skeppades bilen ner till Spaniens huvudstad. Så oskiljaktiga var nämligen fotbollsstjärnan och Volante.

Den har en mörkröd lack och inredningen domineras av krämfärgat skinn med mycket detaljer  i valnöt.
Motorn är en trimmad V8 på 423 hk som ger en acceleration 0-100 km/h på drygt fem sekunder.
Nu har den fått en stor servicegenomgång och hann visas upp på Londons Classic Car Show i februari innan coronapandemin stängde ner i princip alla bilaffärer och utställningar.

Säljuppdraget har gått till brittiska AutoTrader som begär saftiga 5,5 miljoner för bilen. Bilhandlaren hoppas uppenbarligen att det är någon fotbollsintresserad kund med mycket pengar som ser ett extra värde i att David Beckham ägt bilen.

Aston Martins senaste Volante-modell DB11 har funnits i några år och har också en V8:a,  samma motor som vi tidigare sett i Mercedes-AMG GT: Det innebär en effekt på 503 hästkrafter och ett vridmoment på 695 Nm. 
Kraften överförs till bakhjulen via en åttastegad automatlåda. Med den drivlinan klarar bilen 0-100 på 4,2 sekunder och en toppfart på 300 kilometer i timmen.
Men det kanske är charmigare att köra en unik klassiker som ägts av Beckham?

Köp din Aston Martin online

Senaste nytt