Sommarens bästa: Bil och båt från Lamborghini i samma färg

Annons

Här är sommarens perfekta kombination.
Nya bilen Lamborghini Sián kommer i samma färg som nya båtren Lamborghini Tecnomar 63: Uranusblue. 
Tillsammans har bilen och båten 4820 hk och kostar över 60 miljoner kr. 

Lamborghini har presenterat två stora nyheter i sommar som passar bäst i kombination. 
Dels nya Sián Roadster som är en öppen sportbil som bara görs i 19 exemplar. Bilen får en V12:a på 6,5 liter utan turbo. Dessutom har bilen en 48 volts elmotor. Tillsammans lämnar drivlinan imponerande 820 hk. 0-100 km/h går på endast 2,9 sekunder och toppfarten är 350 km/h. 

Annons

Dels superbåten Lamborghini Tecnomar 63 som är en superyacht med två två 24 liters V12-motorer som tillsammans ger 4000 hästkrafter. Bilen och båten är ritade för att passa ihop – och kommer passande nog i samma färg som heter Uranusblue. 

Nya Sián Roadster visades upp i förra veckan och kommer bara att byggas i 19 exemplar och varje bil kostar över 30 miljoner kr. Modellen sägs vara inspirerade av den ikoniska 80-tals bilen Lamborghini Countach. Det handlar om Lamborghinis första hybridsportbil som utöver V12:an utan turbo har en elmotor på 33 hk i växellådan. Motorn drivs av en superkapacitor som väger mindre än ett vanligt batteri. 

Annons

Den nya båten har också hämtat inspiration från Lamborghini Sián, Miura och Countach. Båten är 63 fot lång och har dubbla V12-motorer på hisnande 4000 hk. Trots all effekt går den inte fortare än 111 km/h. Och den är faktiskt lite billigare än bilen och blir din för strax under 30 miljoner kr. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *