Snabbare än Koenigsegg – nu har Tesla jätterea på Plaid i Sverige 

Nu rear Tesla ut rekordsnabba elbilen Model S Plaid. Bilen har 1020 hästkrafter och gör 0-100 km/h på endast 2,1 sekunder. Nu prisdumpas lyxmodellen med upp till 160 000 kronor i Sverige. På SUV:en Model X Plaid ges 159 000 kronor i rabatt. 

Teslas priser fortsätter att gå nedåt, både genom prissänkningar och rea på lagerbilar. Den som köper en så kallad lagerbil istället för att beställa en Tesla kan göra stora vinster. Carup har tidigare berättat om rea på Model 3 och Model Y. Nu har turen kommit till lyxmodellerna Tesla Model S Plaid och Model Y Plaid. 

Plaid-modellerna hör till världens absolut mest accelerationssnabba bilmodeller. Med 1020 hästkrafter och tre elmotorer tar sig Model S Plaid upp till 100 km/h på otroligt snabba 2,1 sekunder, det är snabbare än både Koenigsegg Regera och Bugatti Chiron. Efter att kolfiberbromsar köpts till ska bilens toppfart på 322 km/h låsas upp, annars toppar den 280 km/h.

Tesla Model S Plaid har en ny interiör. Bilen går att få med rund ratt, men bilarna som reas ut har den så kallade Yoke-ratten.

Tesla har prissänkt Plaid-modellerna i flera andra länder, men priset i Sverige har hittills legat still. Men nu finns möjligheten att köpa de snabba modellerna betydligt billigare än den som beställer bilen till ordinarie pris. Just nu rear Tesla ut lagerbilar av Model S Plaid med en rabatt på upp till 160 000 kronor. Men direkt billigt är det förstås inte, bilen kostar i alla fall 1404 170 kronor. Men då kör du ifrån det mesta på vägarna i vår. 

Även rymliga SUV:en Model X Plaid går på rea. Den sexsitsiga bilen som gör 0-100 km/h på 2,6 sekunder säljs med en rabatt på hela 159 000 kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester