Skrällen: Polestar 2 större än Tesla i Sverige i augusti

Annons

Vilken succé för nya elbilen Polestar 2 i augusti.
Polestar 2 lyckades slå Teslas alla modeller i nyregistreringar, enligt ny statistik från Bil Sweden. 
Totalt rullade 284 Polestar 2 ut på svenska vägar mot 239 Teslor. 

Svenska bilmarknaden minskade med 13,4 procent i augusti, men elbilar och laddhybrider fortsatte att öka kraftigt och stod för 29 procent av bilförsäljningen. Elbilar ökade med över 100 procent i augusti till 2107 sålda bilar. 
– Den ökade andelen laddbara bilar har positiva effekter på kodioxidutsläppen från nya bilar som minskat med 16 procent hittills i år jämfört med samma period ifjol, och hittills i år är 100 g/km, säger Jessica Alenius vid Bil Sweden.

Annons

Ett par märken har anledning att fira lite extra. Nya elbilen Polestar 2 stod för den anmärkningsvärda bedriften att i augusti nå fler registreringar än Tesla. 284 nya Polestarbilar rullade ut på svenska vägar i augusti. Tesla fick ut 239 Model 3-bilar, 4 Model S och inte en enda Model X. Nykomlingen lyckades alltså köra om Tesla under sin andra månad på marknaden sedan bilen blev klar för kunderna. Sett till hela året är dock Tesla den mest sålda elbilen i Sverige, men Polestar hintar nu om att det kommer mera.

– Vi är väldigt stolta över hur lanseringen har gått hittills. Våra satsning i Sverige går bra och vi kommer att öka antalet registreringar ytterligare allt eftersom året fortskrider, säger Polestars presschef Brent Ellis till CarUp.

Annons

Den mest registrerade elbilen i augusti blev Kia e-Niro med 358 bilar. Kia Niro blev också den mest sålda bilen totalt med 1222 bilar. Det innebär att nästan var tredje kund valde en helt elektrisk Niro.

Annons

Köp din tesla online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *