Skotercross-världsmästaren gör debut i Porsche Carrera Cup

Skotercross-stjärnan Emil Öhman gör debut i Porsche Carrera Cup. 
Den dubble världsmästaren gästkör på Gelleråsen 15 augusti. 
Där får han möta bland annat prins Carl Philip. 

Porsche Carrera Cup Scandinavia har fått en smakstart på säsongen. Efter två omgångar och totalt fyra race är det helt jämnt i mästerskapet. De senaste årens titelkombattanter, regerande mästaren Lukas Sundahl och Robin Hansson, har 88 poäng vardera.

Strax bakom ledarduon pågår samtidigt en intensiv kamp mellan mästerskapets unga förartalanger. Bara tio poäng bakom Hansson återfinns Pontus Fredricsson efter mycket övertygande körning. På fjärde och femte plats i mästerskapet ligger Hampus Ericsson och Edvin Hellsten som bjöd tv-publiken på briljant körning i regnet på Drivecenter Arena.

Inför tredje tävlingsomgången på Gelleråsen Arena den 15 augusti presenterar Porsche Sverige nästa förare i gästförarprogrammet – Emil Öhman från Älvsbyn i Norrbotten. Han är en av de stora stjärnorna i snöskotercross under 2000-talet. På meritlistan från tiden som aktiv skotercrossförare finns bland annat två VM-guld och tre VM-silver.

– Det här kommer att bli lika svårt som det blir spännande. Jag ser verkligen fram emot att få tävla, säger Emil Öhman.

Emil Öhman kommer till start i Fragus Motorsports bil med startnummer 20. En bil som nu med rätta kallas ”Världsmästarbilen”. Öhman är nämligen den tredje världsmästaren på lika många tävlingsomgångar som sätter sig bakom ratten. WTCC-världsmästaren Thed Björk tog bilen till fina fjärde- och femteplaceringar i säsongspremiären på Falkenberg. 

Dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson tog därefter bilen till två imponerande segrar på Drivecenter Arena.

– Jag vet vad det innebär att tävla på den här nivån och hur mycket tid förarna lägger på sin sport, fortsätter Öhman. Entypsracing innebär dessutom att samtliga förare i startfältet är specialister på 911 GT3 Cup och i det avseende är jag nybörjare. Det blir en stor utmaning.

Senaste nytt