Se otroliga samlingen: Äger 8 unika Koenigsegg

Detta är världens förnämsta samling av Koenigsegg. Inte mindre än åtta exemplar av den svenska superbilen finns i ett enda rum. Bland bilarna finns Koenigseggs allra första bil och en magnifik Agera med olackerat kolfiber. 

Youtubern Mr JWW kan numera titulera sig Koenigsegg-återförsäljare, så det är ingen skräll att hans senaste video handlar om världens förnämsta samling av Koenigsegg. Han har tagit sig till Schweiz för att spana in ett otroligt garage med åtta otroliga bilar. 

Samlingen innehåller den andra bilen som någonsin tillverkats av Koenigsegg. Den första prototypen står på Motala Motormuseum, men detta är nummer två och den första Koenigsegg CC8S som tillverkades för att säljas. Koenigsegg byggde bara sex exemplar av sin första modell, och idag börjar bilen få mycket högt samlarvärde. 

CC8S har en 4,6-liters Ford Modular V8 med komprossor  som ger 655 hk. Modellen hade en sexväxlad manuell växellåda och prestanda som står sig bra än idag. 0-100 km/h går på 3,5 sekunder och toppfarten är 385 km/h. 

Bland bilarna finns också en Agera som från början var Koengiseggs prototyp. Den har använts för att utveckla såväl Agera, Agera S, Agera R och Agera RS. Bilen utvecklades sedan till Koenigsegg One:1.

Regeran i samlingen är inte någon vanlig Regera, om det nu finns sådana. Den har en unik finish med olackerad kolfiber, vilket ger bilen en unik glans som liknar krom. Regera drivs av en femliters V8 med dubbelturbo och har ingen traditionell växellåda. Istället drivs bilen med Koenigsegg Direct Drive System. Fram tills helt nyligen hade Regera världsrekordet på 0-400-0 km/h med 31,49 sekunder. Rimac Nevera slog rekordet häromveckan

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester