Se Mickey Dee göra ’världens högsta trumsolo’ ihop med Volvo

Trummisen Mikkey Dee gör ”det högsta trumsolot någonsin” i en ny film för Volvos lastbilar. Med en ellastbil hissas  tidigare Motörhead och nuvarande Scorpions-trummisen upp högt i skyn på Ullevi. 

Volvo lastvagnar fick stor uppmärksamhet för sina reklamfilmer med Jean-Claude van Dammes ”Epic Split” för ett 10-tal år sedan. Nu kommer uppföljare för att lyfta de elektriska lastbilarna. 

Svenske trummisen Mikkey Dee, tidigare Motörhead och nu Scorpions, hissas högt upp i luften på Ullevi för att, enligt Volvo, dra av det högsta trumsolot i heavy metals historia. I en korg 12,3 meter upp i luften ekar hans trummor över ett knäpptyst Ullevi. 
– Frånvaron av buller och utsläpp gör dem perfekta för nattliga uppdrag – som det kanske högsta trumsolot någonsin i heavy metals historia, uppger Volvo. 

Men Volvo och Mickey Dee nöjer sig inte med ett trumsolo. Mickey Dee har haft körkort för tung lastbil sedan 1981 och sätter sig bakom ratten i Volvo FH Electric med 666 hästkrafter. Och trummisen som är van med mycket buller tycks njuta av tystnaden i den elektriska lastbilen. I en annan film får han precisionsköra mot en basgitarr i en backe, och ska försöka att inte välta den. 

Mikkey Dee har haft en lång karriär som trummis och spelade för King Diamond från 1985 till 1989. Mellan 1991 och 2015 spelade han med Motörhead fram till att bandet upplöstes i december 2015. Nu spelar han med Scorpions och är just nu ute på världsturné. I början av juni gjorde bandet en visit på Atlas Rock i Gävle.