Se Amazons första elektriska lastbil från Rivian – 100 000 till är på väg

Nu börjar Amazons första elektriska leveransbilar att rulla ut på vägarna. 
Den första nya bilen har redan kommit på plats från Rivian. 
Totalt ska det bli 100 000 elektriska skåpbilar. 

Om elbilar på allvar börjat slå ut traditionella fossila bilar har det gått desto trögare när det gäller stora skåpbilar och lätta lastbilar. Men det tänker e-handelsjätten Amazon och elfordonsstartupen Rivian ändra på tillsammans. Totalt har Amazon beställt 100 000 skåpbilar från Rivian, de närmaste två åren ska 10 000 bilar levereras. 

Amazon har nu fått sin första specialbyggda  elektriska skåpbil från Rivian. Det handlar om en specialbyggt elfordon. Exteriört sett skiljer den sig inte jättemycket från Amazons vanliga skåpbilar, mer än fronten som faktiskt påminner om Honda E. Men under skalet är det desto fler nyheter. 

Bland annat ska bilen tack vare sensorer vara mer eller mindre självkörand epå motorväg, den har 360-graderskameror som underlättar för föraren och en lastyta därbak som beskrivs som ett”dansgolv”.

Amazon är även stor delägare i Rivian och har investerat omkring sex miljarder kr i elbilsupptstickaren. Förutom leveransbilarna kommer Rivian att tillverka pickuper och suv:ar för vanliga bilköpare. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester