Nya Koenigsegg med 1600 hk i maxattack – på övergivna svenska flygflottiljen

Nya Koenigsegg Jesko är redo för take-off!
Just nu testas superbilen för fullt på startbanan på Ängelholms gamla flygflottilj.
Njut av ljudet när 600 hk i V8:an släpps loss på landningsbanan. 

https://youtu.be/lmr7MrsDxUk

Just nu pågår de sista testerna av Koenigseggs hyperbil Jesko i Ängelholm. Senare i år ska produktionen starta med en takt av ett exemplar i veckan. Samtliga 125 exemplar är redan slutsålda. 

Nu gör Koenigseggs testingenjörer de sista testerna på landningsbanorna från gamla F10 i närheten av Koenigseggs fabrik. På en film som Koenigsegg själva publicerat på Instagram kan ni se 1600 hk släppas loss på den 1,7 km långa landningsbanan. 

Ljudet är makaslöst när den femliters V8:an med dubbelturbo varvar ur ända upp till 8500 varv per minut. Motorn på 1600 hk är kopplad till en niostegs flerkopplingslåda som Koenigsegg utvecklat själva. Toppfarten sägs vara omkring 500 km/h, tillräckligt för att bilen ska kunna sätta nytt världsrekord. 

Koenigsegg flyttade till sin nuvarande fabrik och kontoer efter en brand i företagets ursprungliga lokaler 2003. Anläggningen användes tidigare av flygvapnets första skvadron på F10. Skvadronens symbol, ett flygande spöke, pryder nu alla Koenigsegg-bilar. Att vara granne med en landningsbana är perfekt för Koenigsegg, vissa kunder har tagit privatplan och parkerat utanför fabriken. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester