Så superlyxig blir nya London-taxin

Om du gillar att åka taxi i lyx ska du åka till London framöver. L380 är den nya superlyxiga taxin som erbjuder en egen skärm till alla 7 passagerare. Modellen som är döpt efter världens största flygplan och ska ha tagit inspiration från förstaklass resor i luften. 

LEVC är tillverkaren av Londons kända taxibilar och är ett systerbolag till Volvo Cars inom Geely. Deras nya åttsitsiga L380 har börjat tillverkas i Kina och förväntas levereras i England inom två år. Varje passagerare ska ha tillgång till en egen skärm med en tillhörande surfplatta vid armstödet. Sova i taxin kommer inte heller vara några problem då alla sätena ska gå att fällas ner helt platta. 

Bilens åtta säten är monterade över fyra olika rader och över sig har de ett enormt panoramatak som ska ha en belysning som ska efterlikna ett meteorregn. Kända landmärken från London som Big Ben och Tower Bridge ska gå att se inuti bilen som en del av ljusdesignen, men även hjulen utseende ska vara influerade av självaste London Eye.

Än så länge är inga motordetaljer bekräftade, men mycket tyder på att nya lyx-taxin kommer ha en frontmonterad motor med antingen ett 73 kWh eller 120 kWh batteri med en maximal räckvidd på 432 mil, skriver Auto Car.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester