Så ska VW spara 110 miljarder: ”Inte konkurrenskraftiga”

Volkswagen planerar neddragningar över 110 miljarder kronor i ett sparpaket. Nu har detaljer läckt ut om hur det ska gå till. 
– Med många av våra redan existerande strukturer, processer och höga kostnader är vi inte längre konkurrenskraftiga inom märket Volkswagen, sade VW-chefen Thomas Schaefer vid ett personalmöte, enligt Reuters.

Volkswagens lönsamhet har fortsatt att vara hög under 2023, men enligt vd Thomas Schäfer väntar tuffare tider, då elektrifieringen nu gått in i sin svåraste fas. I en intervju med Carup berättade han att efterfrågan på elbilar just nu är svag i hela Europa. Nu väntar ett stort sparpaket på över 110 miljarder kronor för att klara omställningen. 

Volkswagenchefen Thomas Schäfer varnade under måndagen för personalneddragningar under ett internmöte. Enligt Schäfer gör höga kostnader och låg produktivitet att Volkswagens bilar inte längre är konkurrenskraftiga Detaljer om mötet har publicerats på Volkswagens Intranät, något som Reuters sedan tagit del av.

Tidigare har Volkswagen sagt att de ska klara neddragningarna genom naturliga avgångar genom den ”demografiska kurvan”. Nu verkar det löftet ha ändrats, och det är i stället tal om del- eller förtidspension. Men större delen av kostnadsminskningen ska ske genom andra åtgärder än personalminskningar. Hela sparpaket sa vara klart i slutet av året. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester