Så pumpar BMW upp grillen på nya elektriska 5-serien

BMW smygvisar grillen på sin nya elektriska 5-serie i5. Den blir rejält uppumpad och blir något mindre än hos iX och i7 – och den verkliga chocken uteblir.

Någon grill behövs egentligen inte på en elbil, men BMW:s första teaserbild på nya i5 visar ändå upp de belysta grillnjurarna på nya elektriska 5-serie. Bilen får nästan lika stora njurar som hos iX, i7 och XM, men de är ändå ganska diskreta jämfört med XM. 

En bild på bakdelen har redan läckt ut och BMW har själva kablat ut massor med bilder på maskerade prototyper. Den övriga designen ser ut att bli traditionell för en BMW 5-serie, även om bakluckan är mindre än vi vant oss vid. 

Interiören blir betydligt mer digital än tidigare.

Troligen får den vanliga 5-serien med förbränningsmotor en likartad design, BMW i7 och vanliga 7-serien är mycket lika varandra, och BMW använder sannolikt samma designmanér på 5-serien. 

Bilen premiärvisas den 24 maj och BMW har även skickat ut en liten glimt av interiören. Den tycks få en minimalistisk instrumentbräda som domineras helt av skärmar. 

När det gäller varianter vet vi redan att det förutom den vanliga i5 eDrive40 även kommer en M-version: i5 M60 xDrive. Det är också en BMW i5 Touring på gång.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester