Så mycket kostar nya Mercedes-AMG GT Black Series

Annons

Vacker, brutal och väldigt dyr. Om du vill köpa Mercedes-AMG GT R Black Series får du gräva djupt i fickorna.
Priset med all extrautrustning: 3,7 miljoner kronor.

Nya Mercedes-AMG GT R Black Series är dräparmodellen som ska utmana Porsches mer exklusiva banmodeller. Bilen får en V8 på fyra liter med dubbelturbo och 730 hk. Vridmomentet är imponerande 800 Nm en imponerande prestanda och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och 0-200 km/h på 9 sekunder. Toppfarten: 325 km/h.
För bara någon vecka sen kom bilderna på fartmonstret: Motorn är rejält modifierad jämfört med vanliga AMG-V8:an och har bland annat annan tändföljd och andra kamaxlar.

Annons

Karossen innehåller massor med kolfiber och chassit är ställbart och anpassat för bankörning. AMG GT R är i första hand en banbil, även om den är gatlegal.
Dessutom har bilen fått en liten busratt där du kan ställa greppet i nio nivåer beroende på hur mycket du vill sladda. Nivå 1 är maxgrepp för våta vägbanor, medan nivå 9 tillåter dig att drifta obegränsat och förbruka däcken på nolltid.

Nu undrar du kanske vad en sån här fantastisk bil kostar – och svaret kom faktiskt idag från Tyskland:
335 240 euro! Det är med dagens växelkurs 3,4 miljoner kronor. Men om du vill ha all extrautrustning så stiger prislappen med 350 000 kronor. Vilka tilläggskostnader som svenska köpare får punga ut med är än så länge oklart. 
Om man vill ha samma färg som bilen på bilden – ”Magma Beam” – så kostar det 80 000 kr extra.Ett AMG Track-paket kostar 70 000 kr och då får man en bur i titan, fyrpunktsbälten och en brandsläckare. Dessutom 10 000 kr för ett paket med bl a körfältsassist och 14 000 kr extra för back- och parkeringskameror. Och det finns ytterligare fem paket att smälla på, för den som har råd.

Annons

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *