Så mycket fick Sylvester Stallone för sitt lyxåk

Annons

Actionhjälten Sylvester Stallone har hunnit bli 74 år och vill ha färre ägodelar. Därför sålde han i helgen sin specialbyggda Cadillac Escalade för tre miljoner kronor.
– Ju äldre jag blir desto färre saker behöver jag – sånt är livet, förklarade han.

Sylvester Stallone, 74, är en av Hollywoods stora veteraner som slog igenom redan 1976 med buller och brak. Det var då hans film Rocky fick alla att rusa till biograferna.
Boxardramat skrevs faktiskt av Stallone själv och hans rollprestation som den sluddrande och något naive Rocky Balboa imponerade på en hel värld.
Sex år senare kom Stallones nästa stora succé, ”First Blood”, om vietnamveteran Rambo.

Annons

Två såna rollprestationer – och en rad andra filmer vi dessvärre glömt – har förstås gjort Sylvester Stallones bankkonto välfyllt under de 45 åren. Idag har han en uppskattad förmögenhet på 275 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor.
Det var inte för att förbättra ekonomin som han i helgen sålde sin lyxiga och specialbyggda Cadillac Escalade. Han vill helt enkelt minska antalet lyxprylar på ålderns höst:
– Ju äldre jag blir desto färre ägodelar behöver jag – sånt är livet, förklarade han på bilsajten Becker Auto Design som fick uppdraget att sälja den nästan sex meter långa suven.

Gensvaret bland inbtressenterna var stort. Det tog knappt en vecka från annons till köp. Priset för den specialdesigande Cadillacen slutade på 350 000 dollar –  tre miljoner kronor – och då har den nye ägaren en extremt bekväm bil att åka i. Enligt tuningfirman Becker Auto Design är Escalade ett av de lyxigaste och mest påkostade exemplaren på marknaden.

Dörrarna är förlängda så att Stallone lättare har kunnat ta sig in och ut, och hela interiören är skapad för att få en actionhjälte att trivas:
En 43-tums tv att titta på under långresa, en musikanläggning och så gigantiska fåtöljer (specialbyggda ”kaptensstolar”) med plats för en 176 centimeter actionhjälte att fälla ut sina ben och vila bekvämt.
Två bord i japanskt trä ger en extra lyxkänsla för passagerare.
Första Escalade-generationen dök upp 1998 som årsmodell 1999, därefter har den avlösts i genomsnitt var femte år.

Trots att modellen ses som en lyxsuv för stora pengar har den varit populär i USA. Men jänkare gillar stora bilar – och nya Escalade är enorm.
Mellan hjulaxlarna är avståndet 307,1 centimeter och på längden mäter den i standardutförande 538,2 centimeter. Det är 17,5 centimeter längre än Mercedes största suv GLS och 20,3 centimeter längre än utgående Escalade.
Den förlängda versionen, ESV kallad, har jättelika 340,7 centimeter i axelavstånd och från front till akter är måttet 576,6 centimeter.

Annons

Båda modellversionerna, den ”korta” och den förlängda, är sju- eller åttasitsiga i och med tre sätesrader.
Under huven på Stallones numera före detta Escalade sitter en V8-maskin på 6,2 liter med cylinderavstängnings- och start/stopp-teknik för att spara bränsle. Effekten är 420 hästkrafter och vridmomentet 623 Nm. Motorn är sammankopplad med GM:s tioväxlade automatlåda.

Annons

Köp din Cadillac online

Senaste nytt

Ett svar på ”Så mycket fick Sylvester Stallone för sitt lyxåk”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *