Så körde han 40 000 mil på ett år i en ny Honda: Servad 27 gånger

På ett enda år har denna Honda Civic av 2022 års modell körts otroliga 40 000 mil. Bilens ägare arbetade som medicinsk kurir – och nu säljs den extrema långmilaren. På bara ett år har bilen varit inne på service 27 gånger.

Den som letar efter en begagnad bil av 2022 års modell brukar oftast hitta bilar som bara rullat en kort sträcka. Men den här Honda Civicen som nu säljs i USA kan vara den mest körda bilen i världen med bara ett år på nacken. 

Den tidigare ägaren hämtade ut bilen fabriksny i slutet av 2021 och den har redan hunnit rulla 40 000 mil, vilket bevisas av utdrag från Carfax. Den innebär att bilen körts omkring 100 mil om dagen av den första ägaren. Enligt bilhandlaren i Dallas som sålde bilen har den tidigare ägaren arbetat som medicinsk kurir och körde extrema sträckor varje dag, uppger Car & Driver

Körsträckan är längre än vad de flesta bilar hinner rulla under ett helt liv, så med tanke på det får prislappen på omkring 200 000 kronor anses vara saftig. Under ett år har bilen varit inne 27 gånger för service. Det innebär att det varit dags för service ungefär varannan vecka under bilens år på vägarna. 

Bara två gånger handlade det om något annat än olje- eller däcksbyten. Ett galler fick bytas ut och en låsmutter. Honda brukar ligga bra till i kvalitetsmätningar och den här bilen visar att det inte är någon slump. 

Bilen har en 1,5-liters fyrcylindrig turbomotor på 180 hästkrafter och växlas med CVT-låda. Uppenbarligen en drivlina som går att lita på. Hondan ser ut att vara i utmärkt skick trots milen, så kanske sliter tid och dålig skötsel mer på en bil än lång körsträcka? Enligt en person som provkört bilen känns den helt normalt, och det är ofattbart att den gått så långt. 40 000 mil på ett år kan vara något av ett rekord, men till världens mest körda bil, en Volvo P1800 som gått 515 000 mil, fattas många mil.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester