Så klarar nya Volvo EX30 mötet med 9 rivaler

Volvo EX30 jämfördes med tre rivaler i en rad olika testmoment. Köregenskaper, inredning och räckvidd var några egenskaperna som testades.
Till en början kunde jag bara inte räkna ut hur Volvo hade gjort det för pengarna. Något jag senare skulle förstå, skriver Top Gear. 

Den brittiska tidningen Top Gear tog en närmare titt på Volvo EX30 genom att ställa den mot nio rivaler. Modellerna som testades mot Volvo EX30 var Smart #1, Hyundai Kona och Jeep Avenger. Alla bilarna tillhörde samma prisklass med ett startpris på ungefär 470 000 kronor. 

Först ut jämförs bilarnas batterier där Kona sticker ut med sitt 65 kWh batteri som har 15 kWh mer än de andra tre. Men du kan även köpa en Kona med 48 kWh batteri och då få ner priset. Räckvidden blir då 38 mil vilket de andra bilarna ligger runt också. 

Ett större test Top Gear gjorde där 10 olika bilar ställdes mot varandra.

Körmässigt menar Top Gear att Volvo och Jeep var de som stack ut på ett positivt sätt. Smart kändes sämst att köra och uppskattades inte alls.  Utseendemässigt på exteriören liknar alla varandra där Kona bedöms vara den som minst skulle lockas av.
Volvo är ren och åtråvärd, ser dyr ut, har den typen av klasslös stilighet som VW Golf brukade göra, kan dra in en bred publik, skriver Top Gear. 

Interiören får Kona stark kritik för att vara tråkig och grå. EX30 får i sin tur beröm för sin stiliga klädsel och snygga förvaring.
De inre dörrhandtagen är dessa underbara metallkrokar, luftventilerna är öppna och ömtåliga, klädseln och materialen är att dö för, skriver Top Gear. 

Alla knapparna i EX30 har dessutom blivit flyttade till en pekskärm i mitten. Som tur är gillar Top Gear gränssnittet i Volvos menyer. Det fanns dock flera saker som störde recensenten.
Men det finns många val och alternativ packade där inne, och så långt jag kunde räkna ut låter ingen av dem dig stänga av det infernaliska förarvarningssystemet. Det piper hela tiden. Men vad piper det om?, skriver Top Gear. 

Till slut när allt ska sammanfattas kommer Smart One på andraplats och Volvo EX30 på en förstaplats. Bilen får en fin avslutande motivering till varför den till slut hamnar högst upp på prispallen i detta test.
  Volvon är vår vinnare. Den är inte rymlig och dess förarstörningssystem är irriterande, men designen, kvaliteten och utförandet är oslagbart. Och det är attraktivt prissatt. Bra jobbat Volvo, den här känns som en Polestar, skriver Top Gear. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester