Så kan nya Volvo EX90 ge ström till ditt hus eller dina verktyg

Nya Volvo EX90 blir den första Volvon med dubbelriktad laddning. Bilen kan ladda tillbaka ström till elnätet, ditt hus eller eldrivna verktyg. 
– Den kan hjälpa till att tillgodose energibehov i ditt hem och, när den är urkopplad, bli ett batteri på hjul som driver ditt liv på språng – för din matlagning, elverktyg eller musiksystem, uppger Volvo.

Nya elektriska Volvo EX90, som avtäcks den 9 november, blir den första Volvon med hårdvara som är förberedd för dubbelriktad laddning. I kombination med laddningsfunktioner ska Volvo EX90 göra det möjligt för dig att ladda din bil när efterfrågan från nätet och priserna är låga. Sedan kan du använda strömmen både för körning och i ditt hem, åtminstone om du bor i villa. 

– Med Volvo EX90 kan du driva ditt liv, säger Oliver Loedel, Head of Electrification Ecosystem.
– Du kan använda batteriet på många olika sätt, från att underhållsladda din elcykel när du är på resa, till att ansluta en elektrisk spis när du campar. Bilen kan till och med driva ditt hus under de timmar på dygnet då spotpriset på el är högt.

Du ska också kunna ladda andra kompatibla Volvobilar. Den underliggande algoritmen ser också till att du laddar och laddar ur batteriet på ett begränsat sätt, vilket ska minska risken försämring av batteriet.

Volvo planerar att erbjuda dubbelriktade laddningsfunktioner, inklusive en avancerad laddningsbox och energihanteringssystem för hemmet. Andra tillbehör som adapterkontakter för apparater och kablar för laddning av andra bilar kommer också att finnas tillgängliga.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester