Så hittas miljonbilen ”King of the Road” i skogen efter 35 år

Mustang Shelby GT500KR ”King of the Road” är en av världens mest eftersökta muskelbilar. Bara 1053 bilar byggdes 1968. Nu har ett av få kvarvarande exemplar av miljonbilen hittats efter att ha stått i en skogsglänta i över 35 år. 
–  Det finns många människor som har letat efter den, säger Dennis Collins som gjorde det otroliga fyndet.

Mustangvarianten ”King of the Road” har blivit en legendarisk samlarbil som går för så mycket som 3,5 miljoner kronor på auktioner. Det handlar om en av de mest sällsynta Mustanger som tillverkats. Den gjordes bara i 1053 exemplar under ett par månader 1968. Bilen har en sjuliters Cobra Jet-V8 i polisversion på 360 hästkrafter. 

Idag finns ett fåtal bilar bevarade. Det var därför med stor förvåning och spänning Dennis Collins fick höra talas om att det skulle finnas en övergiven King of the Road i New Hampshire. Han begav sig dit och lyckades spåra upp ägaren som misskött sin bil i 35 år. 

Bilen visade sig stå lämnad åt vädrets makter i en skogsglänta i Windham, New Hampshire. Bilen råkade ut för en olycka och stod under ett tiotal år i en lada. När ägaren sålde fastigheten hamnade miljonbilen under bar himmel och där har den fått stå kvar. 

Den ikoniska muskelbilen har bara gått 8000 mil och inte körts på vägarna sedan i slutet av 1970-talet. Det betyder inte att den är i bra skick. 
– Du förstår, det här är Shelby Automotive vid den här tiden, inte Shelby America som bygger dessa bilar, säger Dennis Collins nä han hittar bilen. 

Bilen är i ett förfärligt skick och kommer att behöva mycket renovering. Åtminstone räddas bilen från sin viloplats på åkern och nu ska den få komma till någon som kan börja renovera till det skick en sådan bil förtjänar.