Enormt bilfynd – Elvis limo hittad på övergivet museum

Ett enormt fynd av klassiska bilar har gjorts på ett övergivet bilmuseum. Bland de över 200 hittade bilarna finns åtskilliga Ford Mustang, flera Rolls-Royce och en Volvo P1800. Täckt av damm finns en Lincoln Limousine som användes på Elvis Presleys bröllop med Priscilla. 

Ofta hittas gamla bilar i lador, men den här samlingen har hittats i ett gammalt övergivet bilmuseum av youtube-kanalen Classic Car Rescue. I det enorma museet finns över 200 klassiker som lämnats åt sitt öde. Många av bilarna se ut att vara i fint skick även om de är täckta av damm, med andra har tidens tand varit mindre varsam. 

I samlingen finns en stor mängd Ford Mustanger. Och det är inte vilka Mussar som helst, vi ser bland annat en röd Shelby Mustang, troligen en 1969 GT500 – emellan. Dessutom något så sällsynt som en 1968 Shelby GT500KR Cabriolet. Modellen tillverkades bara i 518 exemplar och är kan vara värd flera miljoner. 

Det skymtar också förbi ett par olika Rolls-Roycer, en av de nyare bilar är en Mercedes G-wagen. Och i samlingen finns ett exemplar av vår egen Volvo P1800 och en Maserati från 1980-talet. Den mest värdefulla bilen är måhända en Auburn Boattail Speedster. Exakt vilken modell det är övergår min förmåga, men snarlika bilar har sålts för närmare 10 miljoner kronor på auktioner. 

Det allra största fyndet görs i förbifarten, och frågan är om filmarna verkligen vet vad de hittat. Sensationellt nog är en av de övergivna bilarna en Lincoln Continental Executive Limousine från 1967 som Elvis Presley fick i bröllopspresent av sin manager och som Elvis och Priscilla använde från bröllopet och fram till födelsen av dottern Lisa Marie och in på 1970-talet. Bilen var för några år sedan ute till salu på Mecums auktion, det är oklart om den såldes. Bilen har sett sina bättre dagar, men den unika historiken gör den mycket värdefull. Bilen har den unika registreringsskylten 1-Elvis.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester