Roy Orbisons Porsche 911 Cabriolet – ett drömklipp för köparen

Tänk att glida runt i en Porsche 911 Cabriolet och spela  ”Oh, Pretty Woman” eller ”Only the Lonely”.
Om Roy Orbison dessutom är tidigare ägare till bilen är scenen fulländad. 
Köparen som slog till på stjärnans Porsche 911 Carrera Cabriolet gjorde ett riktigt klipp. 

Roy Orbison var inte bara en av världens främsta musiker på 1970- och 1980-talet. Han var även stor fan av fina bilar. Orbison beställde den här 911 Carrera Cabrioleten 1985 och valde ett stort antal smakfulla options. Bland annat diffspärr, elsäten, centrallås, farthållare, luftkonditionering och ett Porsche originallarm. 

Pricken över i:et är ända det Cancanröda-lädret som kommer att göra att du känner dig som en riktig popstjärna. Roy Orbison visste också vad han gjorde när han valde M491-paketet, det är en Porsche-kod för turbobreddning. Det innebär att bilen är breddad på samma sätt som turbon både på fram- och bakskärmarna. Dessutom är Carrera-emblemet borta från motorluckan i bak. 

Porschen kommer med matching numbers, originalmotorn är en boxersexa på 3,2-liter med femväxlad manuell låda. Effekten är välbekanta 231 hk, fullt tillräckligt för härliga turer med taket nedcabbat. 

Roy Orbison hann bara njuta av sin Porsche Cabriolet i några få år, han avled redan tre år efter att han köpt bilen, år 1988. Efter Orbisons frånfälle har bilen ägts av flera samlare. Nu har den sålts på Bring a Trailer, och ägaren har gjort ett riktigt klipp. Bilen gick för endast 600 000 kr, knappast dyrare än en motsvarande 911 utan Orbison som tidigare ägare. Cabrioleten var i riktigt fint skick och hade bara 7200 mil på mätaren. 

Köp din Roy orbison online

Senaste nytt