”Rolls-Royce är första bilen som förbättrats av el”

Den profilerade motorjournalisten Harry Metcalfe har varit kritisk mot elbilar tidigare. Nu när han testat Rolls-Royce elbil Spectre känner han sig överväldigad av positivitet.
– Det är den första bilen som förbättras av el, säger Metcalfe. 

Harry Metcalfe är en av Storbritanniens mest kända motorjournalister. Han grundade biltidningen Evo och har varit rådgivare åt Jaguar Land Rover. I dag har han en Youtubekanal vid namn Harry´s Garage, där han testar olika bilar. Tidigare i år erkände han att han bytte ut alla sina elbilar mot diesel på grund av priserna.
– Vad i hela friden är det som händer på marknaden?, sa Metcalfe då.

Men i hans senaste klipp uttrycker Metcalfe minst sagt en stor optimism mot Rolls-Royce nya elbil Spectre. I klippet får vi se hur han kör bilen på brittiska landsvägar, samtidigt som han ger modellen en hel del ros.
– Herregud bilen borde inte kunna göra sakerna som denna bil gör, säger en glad Metcalfe. 

– Kör du bilen på en landsväg kommer du märka snabbt vad den är kapabel till. Förbered dig för att bli förvånad, vilket är något jag älskar med bilen. Att bilen är en Rolls-Royce känns nästan overkligt. Det är den första bilen som förbättras av el, säger motorjournalisten. 

Spectre som Harry har testat är Rolls-Royce första elbil. Bilen är fyrhjulsdriven med en elmotor fram och en där bak. Motorerna har olika mycket hästkrafter där den främre ligger på 250 hk och den bakre 490 hk. Batteriet väger 700 kg och bilens räckvidd ligger runt 52 mil. Spectres räckvidd är något Metcalfe känner sig lite negativ kring.
– Jag önskar att räckvidden kunde vara lite längre, säger Metcalfe. 

Han lyfter också fram kritik mot förarens uppsyn i bilen. Enligt Metcalfe ser man dåligt vid förarsätet, vilket försvårar körningen.
– Bilen är så hög att du har flera blinda fläckar som förare, det är något jag känner mig besviken över, säger Meatcalfe. 

Motorjournalisten ger dock på det stora hela bilen ett stort plus.
– Bilen är fantastisk att köra och är något av ett “statement” som de flesta andra Rolls-Royce modellerna. Jag har verkligen njutit av denna bil, säger Metcalfe.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester