Publik premiär för Nevs Emily GT: ”Verkligt roligt”

Nu visas den nya svenska elbilen Nevs Emily GT publikt för första gången. Bilen togs fram i största hemlighet av gamla Saabingenjörer.
– Vi har fått en fantastisk respons från människor över hela världen, och det ska bli verkligt roligt att nu visa upp vad vi gjort för alla som vill titta, säger Nevs chefsingenjör Peter Dahl.

Fortfarande pågår förhandlingarna om att sälja den nya svenska Nevs Emily GT till investerare. Flera intressenter har besökt Trollhättan, men ännu har ingen affär slutförts. Kanske blir det fart på investerarna när bilen visas publikt för första gången.

Bilen kommer nu att visas upp under elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den 1 – 3 december. Det är första gången sedan bilen helt oannonserad presenterades för ett halvår sedan som allmänheten får möjlighet att se den.
– Vi har både jobbat hårt och haft roligt när vi tagit fram Emily, säger Peter Dahl som varit ansvarig för projektet på Nevs.

Nevs Emily GT bygger på unik teknik med hjulmotorer vilket ger utrymme för ett extra stort batteri som ger en räckvidd på 100 mil. Tack vare hjulmotorerna med torque har bilen en unik väghållning. Känslan att köra bilen liknar att åka slalom med en carvingskida. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester