Första bilderna på Renaults nya elbil – får världens tunnaste batteri

Renault avslöjar nu sin nya elbil: Megane eVision under sitt eWays-event. 
Bilen blir 4,2 meter lång och ska få världens tunnaste batteri. Bilen ska klara 45 mil på en laddning.

Lite i skymundan är Renault det företag som sålt allra flest elbilar i Europa, större än Tesla. På tio år har Renault sålt 350 000 elbilar, varav 234 000 Zoe. 
Nu tar Renault nästa steg och visar upp den första modellen som är konstruerad enbart som elbil från första början. Nya Megane eVision ger en försmak över hur produktionsbilen som kommer nästa år ska se ut. 

Bilen. bygger på den så kallade CMF-EV-plattformen, som också avnänds av Nissan Ariya. Enligt Renault handlar det om att återuppfinna kompaktbilen, men Volkswagen har nog en del invändningar där. 

Bilen kommer att få ett batteri på 60 kWh och en elmotor på 217 hk, vridmomentet blir 300 Nm. 0-100 km/h ska gå på under åtta sekunder. 
– Med det tunnaste batteriet på marknaden, en 4,21 meter kompakt kaross som erbjuder rymligheten i ett C-segmentfordon, är Mégane eVision ett mästerverk, säger Luca De Meo, VD för Groupe Renault.

Nya Megane eVision är 421 cm lång, 180 cm bred och 150,5 cm hög, med en hjulbas på 270 cm. Det innebär att bilen är fem cm kortare än en Volkswagen ID.3. 

Köp din Renault online

Senaste nytt