Powerbank för elbilar – så fungerar nya laddroboten Ziggy

Här är roboten som kan lösa laddkaoset. Ziggy kan ladda elbilar oavsett var de står parkerade. Roboten laddar bilen utan att behöva tillgång till fast laddplats – som en powerbank för bilar. 

Elbilsrevolutionen innebär att många garage och parkeringsplatser måste byggas om totalt för att ge skapa tillgång till laddning. Men nu kommer en robot som kanske kan lösa problemet. EV Safe Charge presenterar Ziggy, en robot på hjul som själv kör fram till elbilar och ser till att de blir laddade, oavsett om de står på en laddplats.

Ziggy har ett eget batteri som laddas upp och sedan kan  den användas som en mobil powerbank för elbilar och överföra ström utan att vara kopplad till elnätet.
– Ziggy är en flexibel och enkel lösning för praktiskt taget alla kontor, gallerior eller lägenhetskomplex för att hjälpa till att möta växande laddningsbehov hos sina hyresgäster och gäster utan dyra, tidskrävande infrastruktur- och installationsinvesteringar, säger Caradoc Ehrenhalt, grundare och VD för EV Safe Charge.

Roboten ska finnas på marknaden från nästa år och hämtas till elbilen med hjälp av en mobilapp, eller en app som finns i  infotainmentsystemet i fordonet. När laddningen är klar åker den tillbaka till hemmabasen för att själv laddas upp inför nästa bil. EV Safe Charge planerar att hyra ut Ziggy-robotar till kunder. Ziggy kommer att vara utrustad med två stora skärmar för information eller interaktiv reklam.