Porscheförare körde i 285 km/h – fick jagas med polishelikopter

Polisen fick jaga Porscheföraren med helikopter. Efter att ha hört i 285 km/kunde mannen till slut gripas vid en vägtull utanför Madrid. 

Föraren av en Porsche 911 Carrera fångades av polishelikoptern när han körde i 285 km/h på den spanska motorvägen AP-6 strax utanför Madrid. På den aktuella vägsträckan är hastighetsgränsen 120 km/h. Polishelikoptern tillkallade förstärkning till en vägtull vid motorvägen, visar en film som polisen publicerat på Twitter.  

Vid vägtullen var det slut på den vådliga färden. En patrullbil blockerade utfarten och poliserna griper mannen. Enligt spansk lag kan en förare som kör mer än 80 km/h för fort förlora körkortet i upp till fyra år och till och med få fängelse. Enligt Irish Mirror hade bilen brittiska nummerplåtar och kördes av en irländsk man.

Många biltillverkare har numera fartbegränsare som gör att bilen inte kan köras fortare än 250 km/h. Volvo Cars har begränsat farten till 180 km/h. Men Porsche har deklarerat att de aldrig kommer att sätta in fartbegränsare.