Porsche Taycan i säljtopp – så många svenskar har köpt miljonbilen

Elsportbilen Porsche Taycan säljer bättre i Sverige än alla bensindrivna Porschemodeller, visar ny statistik.
Trots en prislapp som börjar på 1,2 miljoner kronor har över 400 bilar sålts i år.
I början av nästa år lanseras en ny billigare version av Taycan i Sverige.

Porsche i Sverige trotsar coronanedgången och har ökat med 10 procent i år, trots att bilförsäljningen som helhet minskat med 16 procent. Hittills har över 2200 Porschar nyregistrerats. Och det är en ny modell som för närvarande säljer bäst. Under andra halvåret är elsportbilen Porsche Taycan den populäraste bilen, ändå börjar prislappen på 1 180 000 kr.

– Det är en helelektrisk premiumsportbil med väldigt bra prestanda och Porsche-känsla in i minsta detalj, som landat precis rätt tidsmässigt på en marknad som är mogen för en sådan här produkt, säger försäljningschefen Håkan Nilsson.

Övriga Porsche-modeller har tappat en aning i försäljning, men i stort sett verkar de andra modellerna sälja lika bra som tidigare trots framgången för Taycan.

– Det är fortsatt till största delen befintliga Porsche-kunder som köper Taycan, men efterhand som tiden går har vi börjat se en ökning i andel kunder från andra märken. Nästan alla våra modeller går att använda som både bruksbil och entusiastbil, men när det gäller Taycan används den nog i första hand som bruksbil. Det är fortsatt till största delen befintliga Porsche-kunder som köper Taycan, men efterhand som tiden går har vi börjat se en ökning i andel kunder från andra märken.

Till en början var det Porsche Taycan Turbo och Turbo S som sålde bäst, men nu är det Taycan 4S som är köparnas favorit. Och CarUp.se kan avslöja en nyhet för dig som tycker att 1 180 000 kr är aningen mycket för en bruksbil. En billigare variant av Taycan kommer att presenteras efter nyår. Det handlar om en bakhjulsdriven instegsmodell med 408 hk. 0-100 km/h går på 5,4 sekunder, vilket är fullt tillräckligt i en vardagsbil.

– Vi planerar för lansering av ytterligare Taycan-modeller redan i början av 2021, säger Håkan Nilsson

Porsches nyregistrering andra halvåret 2020 i Sverige

Taycan321
Cayenne287
911209
Macan161
Boxster/Cayman95
Panamera42
Källa: Car.info