Polisens pinsamma miss: Blev inlåsta i sin Tesla under jakt

Polisen drabbades av pinsamma scener under en cykeljakt i sin Tesla Model X. När Baselpolisen skulle öppna dörrarna på Teslan blev de fångar i bilen och kunde inte ta sig ut. Till slut tvingades polismännen att klättra ut genom en springa på en bakdörr och ett genom ett fönster. 

Polisen i Basel i Schweiz kör sedan flera år tillbaka elbilen Tesla Model X 100D. Nyligen drabbades polisen av ett haveri i samband med utryckning, rapporterar Basler Zeitung

Enligt en ingripanderapport från kantonpolisen blockerades Teslans dörrar under en jakt och polismännen blev inlåsta i bilen. Den pinsamma händelsen inträffade när polismännen skulle gripa en cyklist som flydde bort från en poliskontroll. 

Polismännen bad två cyklister att stanna under en kontroll, men den ena flydde. Polisen försökte öppna Teslans dörrar för att ta upp jakten, men dörrarna var blockerade och gick inte att öppna, enligt polisrapporten.

– Föraren märkte att vi inte kunde ta oss ur fordonet (våra dörrar kunde inte öppnas igen trots att fordonet stod stilla), och cyklisten fortsatte sin flykt genom Sandgrubenstrasse, står det i polisrapporten.

Som tur var för poliserna var cyklisten vinglig och inte alltför snabb och de kunde ta upp jakten med Teslan. Cyklisten körde in i Teslan och gjorde det helt omöjligt att öppna passagerardörren. Till slut kunde ena polismannen öppna falkvingedörren i bak 60 centimeter och klättra ut, den andra fick klättra ut genom ett fönster. Polismännen kunde ta fast cyklisten som hade droger på sig. 

Polisens talespersoner bekräftar det inträffade, men menar att polismännen borde ha kunnat komma ut med nödöppning. 

– Om den används på rätt sätt kan det inte hända att dörren inte kan öppnas.” Alla anställda vid kantonpolisen som åker med fordonet ska utbildas, uppger polisen som säger sig vara mycket nöjd med sina Teslor.  

LÄS MER: Dörren på Tesla gick inte att stänga eller låsa

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester