Polisen rear ut BMW i3 – knappt körda alls på tre år

Nu rear polisen ut ytterligare bilar av sina misslyckade elbilar. 
LAPD säljer ut sina BMW i3-bilar efter att de mestadels stått övergivna i polisgaraget. 
Många av bilarna har bara gått drygt 1000 mil på flera år. 

Poliser i flera länder har rapporterat om att försöken med att använda elbilar som polisbilar varit mindre lyckade. Brittiska polisen slog för någotr år sedan larm om att de inte kunde använda sina BMW i3 och Nissan Leaf. under biljakter. Svenska polisen har haft 10 Nissan Leaf på test men valde att köpa in Volvo XC60 i stället. 

CarUp har tidigare berättat att polisen i Los Angeles, LAPD, överger sina elbilar efter att de knappt används. Nu lägger de ut en ny omgång av knappt använda BMW i3-bilar till försäljning. Förra gången bilarna såldes var det en enorm rea och köparna strömmade till. Den här gången har priset höjts något, men bilarna som bara gått drygt 1000 mil kostar från 170 000 kr, vilket får ses som ett fynd. 

Det var för fyra år sedan BMW vann en upphandling om att förse LAPD med elbilar och de har levererats i flera år sedan dess. Vissa av bilarna som säljs nu har bara gått dryga 1000 mil. Bilarna köptes in efter att Los Angeles borgmästare Eric Garcetti lovat att staden skulle bli grönare. 

Trots goda intentioner blev projektet en flopp. Los Angeles är en stor stad med bilköer och långa avstånd och de första bilarna hade ett batteri på endast 22 kWh och en räckvidd på 130 km. LAPD hade dessutom beställt versionen utan BMW:s räckviddsförlängare RX. De blev snabbt impopulära bland konstaplarna som fick räckviddsångest. TV-kanalen CBS avslöjade för något år sedan att bilarna stod övergivna i ett garage och användes för jobbpendling av vissa poliser.

Köp din polisbilar online

Senaste nytt