Polestar visar upp Beast – ny monstermodell av elbilen

Polestar rullar ut prestandaversionen Beast. 
Det är en specialbyggd Polestar 2 som visas upp under Goodwood-festivalen. 
– Vi ville spänna bågen och utforska våra möjligheter, säger Polestars vd Thomas Ingenlath. 

Polestar 2 är redan från start en av de snabbaste elbilarna på marknaden. Men nu presenteras specialversionen Beast med 476 hk.  Bilen har en kraftigare stance tack vare en bredare spårvidd (+10 mm på varje sida) och lägre markfrigång (-30 mm). Bredare hjulhus och 6-kolvs Akebono-frambromsarna från Polestar 1. Prestandadäcken 275/30R1 Pirelli PZero Rosso har också flyttats med från Polestar 1.

Polestar Beast är knappast någon komfortabel bil.  Fjädringen är 80 procent styvare framtill och 40 procent baktill jämfört med Performance-versionen av Polestar 2. De justerbara Öhlins dämparna har uppgraderats till 3-vägsdämpare som är ungefär 30 procent styvare än Performance-versionens. 

– Den här bilen är ett resultat av när vi får frihet att verkligen tänja på gränserna. Vi har redan fantastiska kör- och prestandaegenskaper i Polestar 2, men när Thomas bad mig skapa något speciellt för Goodwood blev jag inspirerad att höja ribban ytterligare.” säger Joakim Rydholm, Chief Chassis Engineer hos Polestar. 

Utöver de mekaniska uppgraderingarna är bilens främre och bakre stötfångare utbytta. Exteriörfärgen är Snow Matte med en Magnesium Matte racing stripe, färgkodad främre grill och speglar i glossy black. Stötfångare och sidokjolar har en färgkodad design, och hjulen har glansiga och matta ytor i toner av svart.

Skriven av

Website | + posts

Maths Nilsson är motor- och ekonomijournalist och grundare av Carup.

Köp din Polestar 2 online

Senaste nytt