Polestar rusar 23% på börsen – tar chefer från NIO

Polestars aktie rusar med över 20 procent på börsen sedan bolaget tillkännagett flera nyheter. I en rekryteringsraid har Polestar tagit över två chefer från konkurrenten NIO som nu står utan chefer i flera länder. 

Polestars aktie nådde ett nytt all-time-low på 68 cent i fredags, men på måndagen vände det kraftigt uppåt. Efter att Polestar tidigare på dagen presenterat flera nyheter rusar kursen på måndagskvällen uppåt med 23 procent till 84 cent. Det var flera positiva nyheter som satte fart på kursen. 

Polestar meddelade att de ska öppna fysiska återförsäljare i fler länder, dessutom går de in i sju nya länder, bland annat Frankrike. Flera nya toppchefer ska dessutom förstärka företaget. Genom en rekryteringsraid har de tagit över två av elbilsmärket NIO europeiska toppchefer. NIO står nu utan landschefer i flera länder efter att Polestar värvat landscheferna Matt Galvin i Storbritannien och Marius Hayler i Norge. Sedan tidigare är det känt att Anders Gustafsson blir Polestars nya USA-chef.
LÄS MER: