Polestar avslöjar sin nya elbil: ”Spektakulär, banbrytande, fantastisk”

Annons

Polestar kommer med en ny elbilsmodell. 
Märket avslöjar nu att framtidsvisionen Precept ska börja produceras. 
– Fantastisk, Spektakulär, Banbrytande, skrev media och konsumenterna höll med så vi bestämde oss för att bygga Precept, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Polestar Precept kommer att byggas och produktutvecklingsarbetet är i full gång, meddelar det svensk-kinesiska elbilsmärket i dag. Bilen kommer att tillverkas i en ny fabrik i Kina. Bilen visades tidigare i år upp som en konceptbil och framtidsvision.

Annons

– Konsumenterna vill se förändringar inom bilbranschen – inte bara drömmar. Precept blir nu ett ännu tydligare ställningstagande och vi åtar oss att minska både våra bilars och vår verksamhets miljöpåverkan. Målet måste vara att nå full klimatneutralitet, även om jag inser att det är ett långsiktigt mål, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Interiören i Polestar Precept är gjord av återvunna material som  PET-flaskor, fiskenät och kork. Ett linbaserat kompositmaterial finns i många interiördetaljer och även i vissa yttre delar av bilen. Polestar strävar efter att ha med så mycket av det som möjligt i produktionsbilen.

Annons

Enligt medieuppgifter blir nya Precept en fyradörrars GT-bil med ett batteri på hela 120 kWh. Bilen är direkt riktad mot Porsche Taycan och Tesla Model S och kommer år 2022.

Precept eller Polestar 4 som den troligen kommer att heta blir en fem meter lång Grand Tourer med ett axelavstånd på 3,1 meter. Det är dock tveksamt om bilen får självmordsdörrarna utan B-stolpe som finns på konceptbilen Precept.

Annons

Innan Polestar 4 kommer dock elbilsmärket att lansera en ny suv, Polestar 3. Den bilen lanseras under 2021.
Leveranserna av Polestar 2 är i full gång i Sverige, men bilen har drabbats av vissa barnsjukdomar, något som tålmodiga ägare verkar ha förväntat sig.

Annons

Köp din precept online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *