Polestar 4 testas på vägarna – får premiär senare i år

Nu har Polestar 4 för första gången siktats under vägtester. De lätt maskerade bilderna visar en coupé-SUV som blir mindre än Polestar 3.  Bilen kommer presenteras senare i år och ska utmana Porsche Macan.

Polestar 4 kommer att premiärvisas i slutet av året, men redan nu har det kommit ut spionbilder på bilen som skickats till brittiska tidningen Autocar. Bilen blir ett nummer mindre än den nyligen visade Polestar 3. Den nya bilen blir en slank coupé-SUV i samma klass som Tesla Model Y, men Polestar vill hellre positionera den mot den kommande eldrivna Porsche Macan. 

Bilen byggs på Geelys nya flexibla SEA-plattform som i det här utförandet kallas för PMA, bilen delar teknik med den kommande Volvo EX60. Den starkaste versionen får fyrhjulsdrift och 536 hästkrafter. Priset börjar enligt Autocar på omkring 600 000 kronor. Bilen kommer att byggas i Ningbo i Kina tillsammans med Zeekr 001. 

Det största batteriet blir sannolikt på 100 kWh, vilket skulle kunna ge Polestar 4 en räckvidd på över 70 mil. Om även Polestar 4 kommer i en specialversion med 140 kWh-batteri och 100 mils räckvidd återstår att se. 

För Polestar blir 4:an en mycket viktig volymmodell och är tänkt att bli märkets mest sålda modell. Målet är att sälja 290 000 bilar år 2025.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester