Persbrandts superköp: Bytte ut elbilen efter bara 6 månader

Mikael Persbrandt sålde sin elbil redan efter sex månader. Nu har han bytt ut sin Porsche Taycan mot en stor Cadillac Escalade SUV med 6,2-liters V8.

I somras berättade Carup att skådespelaren Mikael Persbrandt hakat på elbilståget och bytt ut sin Rolls-Royce mot en elektrisk Porsche Taycan. Persbrandt är känd som en passionerad bilentusiast och duktig racerförare som ägt många fina lyx- och sportbilar genom åren, men det här ska ha varit hans första elbil. 

Men elbilsägandet blev kortvarigt för Persbrandt. Nyligen bytte han via sitt företag bort sin eldrivna Porsche Taycan 4S mot en stor bensindriven Cadillac Escalade. Vad som ligger bakom bilbytet har vi inga uppgifter om, men kontrasterna kunde knappast vara större mellan Cadillacen och en Porsche Taycan.

Cadillac Escalade väger 2915 kg.
Elbilen Porsche Taycan blev inte gammal hos Persbrandt.

Den nya Cadillacen är bland det lyxigaste som finns i SUV-väg. Istället för eldrift har den en V8 på 6,2 liter och 426 hästkrafter. Sju personer kan åka i högsta lyx i den rymliga Cadillac Escalade och prislappen är över 1,5 miljoner kronor. Bilen har bland annat 36 högtalare och kommer oftast med bekväma massagestolar. Bensintanken rymmer hela 117 liter, vilket kan behövas med tanke på att bilen drar 1,48 liter milen.  
LÄS MER: Camilla Läckberg köpte två lyxbilar på samma dag

En elbil slipper helt fordonsskatt, men Cadillacen är desto dyrare, den har en årlig skatt på 24176 kronor, över 2000 kronor i månaden. Trots att Cadillac Escalade väger in på 2915 kg och är Sveriges tyngsta personbil gör den 0-100 km/h på snabba sex sekunder. General Motors och Cadillac satsar allt hårdare på Europa och nyligen kom beskedet att Cadillac går in i F1 ihop med Andretti.
LÄS MER: Ingemar Stenmarks nya superåk: Bytt till elbil