Camilla Läckbergs lyxiga dubbelköp för 2 miljoner: Toppar 285 km/h

Här är deckardrottningen Camilla Läckbergs nya superköp. 
I mellandagarna slog hon till på två lxyiga BMW-bilar som tillsammans kostar närmare två miljoner kronor. Den allra snabbaste är en SUV med 510 hästkrafter som toppar 285 km/h. 

Camilla Läckberg har varit otroligt framgångsrik de senaste åren och staplat succéböcker på varandra. Under de senaste två åren har Camilla Läckberg utkommit med titlarna ”Box” och ”Kult” tillsammans med Henrik Fexeus, ”Vingar av silver” i Faye-serien, två kortromaner och i höstas den elfte delen i Fjällbacka-serien, Gökungen. Hennes bolag Camlac gjorde en vinst på 23 miljoner vid senaste bokslutet. 

Deckardrottningen har valt att lägga en del av pengarna på fina bilar och hennes bolag äger inte mindre än sex bilar. Senaste tillskottet till garaget gjordes så sent som mellan jul och nyår då Camilla Läckberg via sitt bolag slog till på två av BMW:s mest exklusiva och snabba modeller. Tillsammans gick de två bilarna på nästan två miljoner kronor.

Den 29:e december fick hon leverans på en grå BMW X4 M Competition, en av BMW:s absolut snabbaste SUV:ar som går loss på cirka 1,1 miljoner kronor. Bilen har rak sexa med dubbelturbo som pumpar ur sig hela 510 hästkrafter och 600 Newtonmeter. Det är tillräckligt för att bilen ska klara 0-100 km/h på 4,1 sekunder och toppa 285 km/h. 

Samma dag tog Camilla Läckbergs bolag även leverans på en läckert blå BMW M440i xDrive Cabriolet. Bilen har blivit omtalat för sin stora grill, men vi kan lova att det är en underbar sportbil, och 374 hästkrafter är precis lagom mycket effekt när man släpper loss på vårvägarna. Bilen har en toppfart på 250 km/h och fyra personer får plats. Prislappen ligger på knappt 800 000 kronor, men med lite extra utrustning blir det oftast mer. 

Sedan två år tillbaka äger Camilla Läckbergs bolag även en BMW M3 Competetion M Xdrive, en av de vassaste sportbilar som BMW har att erbjuda. M3:an har en toppfart på 290 km/h och är en härlig bil att köra på bana. Prislappen börjar på omkring en miljon kronor. 

Nu slipper BMW M3 Competition känna sig ensam i garaget.

Sedan i somras är Camilla även ägare till en husbil, kanske något otippat. Då köpte hon och maken Simon Sköld en Hymer Free 600 S, vilket var ett rent impulsköp. 
– Vi fick den idén för typ två veckor sedan så vi spontanköpte en husbil. Hon är redan döpt och heter Gittan, har Camilla berättat för Hänt.
Camilla Läckberg är inte ensam om att fira framgången med fina bilar, nyligen bytte skådespelaren Mikael Persbrandt ut sin elbil mot en Cadillac Escalade.

Camilla Läckbergs bilar

BMW M3 Competetion M Xdrive 2022
BMW X4 M Competetion 2023
Toyota Hilux 2021
Renault Megane E-tech Plug in hybrid 2021
Hymer Free S 600 2022
BMW M440i Xdrive 2023

Källa: Transportstyrelsen.