Övergav sin Lamborghini värd 5 miljoner i Dubai

En av världens mest berömda superbilar hittades övergiven, täckt av damm och med punkterade däck. Någon i Dubai övergav sin Lamborghini Countach. Den ikoniska superbilen är av specialversionen 25th Anniversary Edition och värd över fem miljoner kronor. Det är bara en av många superbilar som överges i Dubai.

Bilderna från Dubai på en övergiven Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition har väckt stor uppmärksamhet på Instagram. Bilen är lämnad i ett sorgligt skick, täckt av damm och med punkterade däck.  Men bilen tycks ändå vara i ett relativt bra skick, frånsett dammet. I ett normalt skick är bilen värd cirka sex miljoner kronor. 

Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition är en specialversion som togs fram till Lamborghinis 25-årsjubileum 1988. Bilen var designad av ingen mindre än Horacio Pagani, som några år senare startade sitt eget bilmärke. Pagani förändrade Countach genom att introducera större luftintag och andra stötfångare.

Bilen blev betydligt mer aggressiv än tidigare, och vissa tycker att det är den snyggaste versionen av Countach någonsin. Jubileumsversionen har en V12-motor på 455 hästkrafter och toppar 295 km/h. 

Hur någon kan överge en så speciell Lamborghini Countach förbryllar, men bilen är bara en av många som varje år överges i Dubai.  Fenomenet beror på att vissa ägare inte kan sköta sina finansiella åtaganden, både inom affärer, bostaden och bilen och riskerar fängelse. För att undvika att hamna bakom lås och bom flyr de Dubai hals över huvud. Och då hinner de inte sälja bilen. De överges då och lämnas vind för våg. 

Efter något halvår samlas de in av myndigheterna som sedan förvarar dem i flera år innan de säljs vidare på olika sätt. Att det går att få bilarna för en spottstyver är däremot en myt. Inte sällan bjuds de ut på auktion, det är oftast inte helt billigt att köpa dem på auktion, men priserna ligger långt under vad motsvarande bil kostar i Sverige, men då kan du behöva renovera bilen. 
– Renovera den och den blir värd seriösa pengar, skriver en Instagram-användare om den aktuella bilen. 
LÄS MER: Därför överges bilar i Dubai

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester