Oväntade utgången när Audi RS6 Avant utmanar Lamborghini Urus

Annons

Kan en tung Lamborghini-SUV slå nya supersnabba Audi RS6 Avant?
På papperet ska bilarna vara lika snabba – och de har nästan samma V8 med dubbelturbo. 
Här är dragracet med en oväntat utgång. 

Youtubekanalen bestämde sig för att testa Audi RS6 Avant och Lamborghini Urus mot varandra i flera rykande dragrace.

Annons

De två snabba bilarna delar samma V8-motor på fyra liter, som även sitter i Porsche Cayenne och Panamera. I stort sett är det elektronik och turbokonfiguration som skiljer. Frågan är vilken version som är den bästa? Lamborghinis är i alla fall starkast på papperet: 650 hästkafter och 850 Nm. Många hävdar dessutom att bilen har mer effekt än vad italienarna anger.

Audi RS6 går heller inte av för hackor då bilen har 600 hk och 800 Nm. Dessutom är bilen både lättare och har lägre luftmotstånd än Lamborghini. Båda bilarna har samma officiella accelerationssiffra upp till 100 km/h: 3,6 sekunder.

Annons

Gå med i vårt nyhetsbrev och få bilnyheter och unika bildeals

Det borde alltså vara upplagt för en väldigt jämn match när bilarna ställs upp för ett dragrace. Men i verkligheten visar sig Lamborghinin vara betydligt snabbare än tysken från stillastående. Kolla in klippet och döm själv.

En Lamborghini Urus kostar cirka tre miljoner som ny i Sverige, medan Audin betingar knappt hälften, så sett till prestanda för pengarna så kommer Audin undan matchen med hedern i behåll. 

Annons

Köp din rs6 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *