Otroliga rekordpriset – Volvo 740 Turbo såld efter vild budstrid

Ett otroligt prisrekord har slagits för en Volvo 740 Turbo Intercooler. 
I tio år stod den bortglömd i ett garage och har bara 5000 mil på mätaren.
Nu har den röda pärlan sålts för ofattbara 280 000 kronor. 

Volvos värde varar heter det, och äger du en 740 Turbo i fint originalskick så verkar det till och med öka med åren. 

Den röda 740 Turbo Intercoolern från 1990 har precis fyllt veteran, men det handlar om en ovanligt fin bil i originalskick som aldrig körts på vintern. 

– Exemplariskt originalskick, något för 740-entusiasten eller youngtimer-samlaren med smak för prestandamodellerna, här också i en vackert röd, välpolerad och medvetet omhändertagen lack, skrev värderingsmannen Peter Sundfeldt i sin beskrivning på Bilwebauctions

Bilen hade aldrig ens haft vinterdäck och köptes ny 1990 av en ägare som hade egen verkstad och servade bilen själv, det finns inte en enda stämpel i serviceboken. De senaste 10 åren har bilen stått bortglömd och samlat damm i ett garage.

Inredningen är närmast i nyskick och vissa säten tycks vara oanvända. Bara på ett ställe har innertaket släppt, ett vanligt fel på Volvo 740. Bilen har ingen onödig utrustning, och fönsterhissarna vevas för hand, även bakspeglarna justeras med handkraft. Originallacken är i mycket fint skick och det finns knappt en repa i lacken.
– Med sina drygt 5 000 mil och förhållandevis unga ålder skulle den här enägar-Volvon lätt kunna tjänstgöra som en rolig bruksbil, men med det här fina skicket följer det egentligen ett mer eller mindre ansvar för en köpare att samlarbilsvårda den till eftervärlden, uppger Peter Sundfeldt. 

Och köparna tycks ha varit helt med på noterna. Efter en vild budstrid slutade priset på 280 000 kr. Såvitt vi vet är det alla tiders rekord för en begagnad Volvo 740. Priset är mer än dubbelt så mycket som Bilwebauctions hade räknat med. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *