Otrolig moped i nyskick på auktion – sägs ha körts 2 km på 51 år

Här kan vi snacka om tidskapsel. Nu säljs en Puch Florida från 1971 i nyskick. Mopeden sägs ha körts 2,3 kilometer på 51 år. Om den är okörd eller renoverad har blivit ett hett samtalsämne.

Puch Florida var en av de allra tuffaste och mest eftertraktade mopedmodellerna på 1960- och 70-talen. Fråga bara kung Carl XVI Gustaf som hade en vit Puch Florida av 1962 års modell. Florida var den populäraste modeller bland ungdomar ända till Puch Dakota kom 1966 och tog över stafettpinnen. Men Florida fortsatte att vara en poppis moppe. Den hade en fläktkyld tvåtaktare på 49 kubikcentimeter, tre växlar och tanken rymde över fem liter. Det extra höga styret gav en riktigt tuff körställning.

Puch Florida var den populäraste mopeden bland ungdomar på 1960-talet. Den som vill ha en riktig nostalgitripp har nu en unik chans. Enligt beskrivningen är mopeden i nyskick och kan ha gått så lite som två kilometer. Men många hävdar nu att den är renoverad.

Nu finns chansen att ta tidsmaskinen ända tillbaka till 1971. En Puch Florida i nyskick har dykt upp på auktion i Sverige. Under alla år sedan 1971 har mopeden bara rullat 2,3 km, enligt auktionsfirman. Det betyder kanske att den inte körts alls. Mopeden ser ut att vara i ett fantastiskt nyskick efter 51 år  och bjuds nu ut av PSAuctions. Orange lackering fanns bara i början av 1970-talet, så det är en extra ovanlig Puch Florida det handlar om.  Om den är oanvänd eller renoverad är dock oklart. Auktionsfirman har fått många frågor om mopeden är oanvänd eller renoverad, men vet inte säkert.
– Detta exemplar har endast 2,3 km på mätaren. Då föregående ägare avlidit har nuvarande ägare ej fullständig historik på mopeden och om den någon gång tidigare blivit renoverad . Den har förvarats på ett bra sätt som gjort att det inte syns några ålderstecken ,en riktig tidskapsel. Då vi fått många förfrågningar angående detta objekt om den är orenoverad eller ej vill vi förtydliga att PSauction inte har besiktigat objektet och inte kan garantera att den är orenoverad eller har original mätarställning, uppger PS Auction.

En 49-kubikare i nyskick. Ingen vet säkert om mopeden är okörd eller renoverad – den tidigare ägaren finns inte längre i livet.

Just nu är priset uppe i 50 000 kronor. Samlarna verkar extra förtjusta i det österrikiska märket Puch, för några år sedan såldes en Puch Dakota för rekordpriset 63 500 kronor. Den moppen hade gått 475 mil, så det skulle inte förvåna oss om Florida slår Dakota. I alla fall när det gäller auktionspriser.