Nya siffror avslöjar: Tesla Sveriges mest köpta bil i juni

Här är siffrorna som avslöjar den verkliga bilförsäljningen i juni i Sverige. 
Volvo V60 var inte Sveriges mest sålda bil – och MG ZS var långt ifrån den mest sålda elbilen. 
I stället är det Tesla Model 3 som toppar med 1487 bilar som såldes till kunder. 

Varje månad skickar branschorganisationen Bil Sweden ut siffror över nybilsregistreringen i Sverige. Siffror som vi i motorpressen ofta skriver om, men som ibland är missvisande. Inte sällan med rubriker som att ettan är den mest sålda bilen i Sverige. Men i verkligheten visar siffrorna bara hur många bilar som registrerats och inte hur många av dem som levererats till bilköparna. 

Nu visar siffror över juni från analysföretaget Vroom, som CarUp tagit del av, att den mest registrerade bilen Volvo V60 inte var den som kunderna köpte mest. Och att elbilen MG ZS som toppade registreringarna bland elbilarna var långt ifrån den mest köpta elbilen. När det gäller MG ZS registrerades 1665 bilar, men enligt Vrooms statistik har bara 475 bilar sålts till kunder. Resten finns kvar i lager hos bilhandlarna. 

I stället är det Tesla Model 3 som både var den mest köpta elbilen och även den mest verkligt köpta bilen alla kategorier med 1487 bilar, strax före Volvo V60 som sålde 1437 bilar. 

– Det här kvartalet slår alla tidigare rekord, både globalt med drygt 200 000 levererade Model 3 och i Sverige. Antalet kundleveranser ökade med närmare 30 procent jämfört med samma kvartal förra året. Vi ser med andra ord att det bredare elbilsutbudet ger ett klart ökat intresse för Tesla. Idag rullar det över 10 000 Model 3 på svenska vägar och det är den vanligaste och mest sålda elbilen hittills, säger Maria Lantz, informationschef för Tesla i Sverige.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester