Nya sexhjulsdrivna Jeepen med Corvette-V8 på 6,2 liter

Har du också tröttnat på suv:ar med fyrhjulsdrift som egentligen är byggda för att glänsa i stan?
Nu kommer sexhjulsdrivna Jeep Gladiator från SoFlo som en räddande ängel. 
Den maffiga terrängbilen har en Corvette-V8:a på 6,2-liter. 

För 20 år sedan var det ovanligt med fyrhjulsdrivna bilar, och suv:ar var ett nästan okänt begrepp. De få som fanns kallades stadsjeepar. Nu är de vardagsmat, men ofta är suv:arna numera tvåhjulsdrivna och är inget annat än en förhöjd kombi med större hjul och tuff plast. Och är bilen fyrhjulsdriven är det ett elektroniskt system som i bästa fall kopplas in några sekunder när det är halt ute. 

För de som behöver tuffare saker och vill vara beredda på det mesta så kommer nu Jeep Gladiator i en stor sexhjulsdriven version från tuningföretaget South Florida, SoFlo. Ramen hos pickupen är rejält förlängd för att få plats med de sex hjulen. Och bilen driver faktiskt på alla sex, men det går att koppla ur framhjulen och köra med endast fyrhjulsdrift. I USA är bilen godkänd för en släpvagnsvikt på 5,4 ton. 

Köparna kan välja mellan en diesel på 304 hk eller en Corvette-V8 på 6,2-loter och 436 hk. För den som tycker det är klent går det även att få en dubbelturbo-diesel på 600 hk.

Dörrarna är förstås avtagbara, liksom taket. Du behöver inte vara orolig för regn eller lite stänk, för inredningen är sydd i väderbeständigt läder. Jeepen kostar från cirka 1,3 miljoner kr.

Köp din Jeep online

Senaste nytt