Hyllas i första testet: ”Polestar 4 en superstjärna”

Nya Polestar 4 är ödesmodellen som ska rädda det krisande Polestar. Nu har de allra första testerna gjorts av prototyper till elbilen utan bakruta. Och journalister hyllar nu Polestar 4 som en superstjärna – som kan ändra spelplanen för premiumbilar.
– Polestar 4 är utan tvekan märkets superstjärna. Köp inte en sportig elbil innan du provat den här, skriver Auto Express.

Polestar har haft en mycket tuff vår där Volvo Cars bestämt sig för att sluta låna ut miljarder till sitt dotterbolag och dela ut aktierna till sina ägare. Märket lyckades få ett lån på 10 miljarder kronor för att hålla sig flytande tills bilarna börjar ge vinst. Fortfarande har inte kvartalsrapporten för kvartal 4 presenterats och är flera veckor försenad, märket har nu bara dagar på sig. Förhoppningen är nu att de nya modellerna ska gör Polestar lönsamt. Allra viktigast är Polestar 4, en ödesmodell som gör skäl för den slitna klyschan.

Nu har de allra första testerna av Polestar 4 gjorts av stora internationella biltidningar. Och sa vi tro testerna så lever tänds hoppets stjärna för Polestar. Bilen utan bakruta hyllas på många sätt – och beskrivs som en ”gamechanger” på premiummarknaden för elbilar. Polestar själva siktar mot stjärnorna och säger att bilen ska utmana nya elektriska Porsche Macan. En hög ambition, men de första testerna visar att bilen inte skämmer ut sig. Bilen kostar från 700 000 kronor i Sverige.

Autocar recension Polestar 4

Brittiska Autocar är en av Europas allra största motortidningar och strör superlativer över Polestar 4. De är allra mest imponerad över att bilen är så snabb och smidig och kallar den körsbäret på toppen som kan förändra hela premiumbilmarknaden genom att den lyckas täcka in flera marknadssegment. 
– Den är imponerande rymlig inuti samtidigt som den behåller relativt kompakta yttre proportioner; den har batterikapförfining för att stärka dess attraktionskraft som en långfärdskryssare men har en nyanserad och genuint engagerande dynamisk karaktär; och den har tillräckligt mycket minimalism och hållbarhet för att tillfredsställa en mer konservativ publik, samtidigt som den tillgodoser teknologin för den kräsna Instagram-publiken, skriver tidningen

Car and Driver recension Polestar 4

Amerikanska Car and Driver är inte mindre hyllande i sin recension. De imponeras extra mycket av köregenskaperna. De konstaterar också att den digitala backspegeln på bilen utan bakruta fungerar bättre än väntat och beskriver bilen som ett viktigt evolutionärt steg och jämför den med en fisk som kan promenera på land i solsken.
– Polestar 4 är lätt det nya varumärkets mest engagerande erbjudande hittills. Även om vi måste vänta till senare i år för att ta en djupdykning i dess imponerande telematik och andra tekniska erbjudanden, kan vi försäkra dig nu att dynamikhalvan av ekvationen håller vad den lovar och levereras med bravur. Kanske är du inte riktigt redo att anamma en framtid med färre rutor, men även här lovar vi att det inte är världens undergång. I själva verket är det början på en helt ny. Det är en fisk med riktiga ben som går. 

Autoweek recension Polestar 4

Autoweek är en av de första europeiska tidningarna som fått sätta sig bakom ratten i Polestar 4. De är inte fullt så hänförda som sina kolleger från USA och Storbritannien. De noterar precis som svenske experten Fredrik Grufman förutspått att ögonen måste anpassa sig till den digitala backspegeln. 
– Detta tar lite tid att vänja sig vid, eftersom dina ögon behöver lite längre tid för att fokusera på bilden. Vi körde bara mitt på ljusa dagen, så hur det är i mörkret med dåligt väder är en fråga om att gissa. Men man glömmer faktiskt snabbt bort att man reser med en ovanlig konstruktion. Att köra baklänges tar lite att vänja sig vid. I moderna bilar ser man oftast inte så mycket över axeln på grund av de tjocka fönsterstolparna och feta nackstöden, men man kan ändå vara naturligt benägen att göra det och uppskatta avståndet till hinder, skriver Autoweek.nl

Car Magazine recension Polestar 4

Brittiska Car sträcker sig så långt som att säga att ”En stjärna i vardande” efter att ha kört prototypen till Polestar 4. De tror till och med att bilen, med sina fina vägenskaper, kan utmana nya elektriska Porsche Macan och Audi Q6 e-tron. 
– Snygg, rymlig, vackert utformad inuti och dynamiskt imponerande, 4:an håller på att formas för att bli en seriös utmanare – en sorts cool, modern och otippat skandinavisk i-Pace. Det finns varningar förstås. Vi hade ingen chans att testa effektivitet, laddningshastighet, långfärdskomfort eller daglig användbarhet, skriver Car.

Auto Express recension Polestar 4

Sist men inte minst, brittiska draken Auto Express har också kört fyran. Och det är sällan de kärva murvlarna på tidningen tar till sådan här superlativer. 
– Utan tvekan, om alla elbilar blir så här bra får vi en njutning…Lika vass att köra som fantastisk att titta på – eller bara vara i – 4:an är en riktigt bra allroundbil, en som tål jämförelse med de allra bästa rivalerna från Tyskland, för att inte tala om Tesla. Köp inte en sportig elbil förrän du har provat den här, är det lovande omdömet från Auto Express
LÄS MER: