Nya lyxdrömmen Mercedes S-klass går 100 km på el – sedan tar bensinmotorn över

Annons

Höstens lyxigaste nyhet är äntligen här. 
Mercedes presenterar sin nya S-klass – full av lyx och med hypermodern interiör. 
Plug-in hybriden S580e sätter en ny standard med räckvidd på 100 km.

Efter tiotals spionbilder och ännu fler teaserbilder från Mercedes får vi äntligen se hela härligheten i dag. Mercedes släpper sin nya S-klass om är full av ny teknik och designfinesser. Enligt Mercedes är det en ny nivå av lyx.

Annons

Exteriördesignen är dock ingen sensation och bilen är ganska lik dagens S-klass trots att varenda skruv är ny. Den stora skillnaden är de nya bakljusen som knyter an till andra nya Mercedesmodeller. Grillen är också ändrad liksom de infällbara dörrhandtagen. 

Men när du väl fällt ut dörrhandtaget och klivit in i kupén, eller ska vi kanske säga salongen, är det desto mer nytt. Men det mesta är redan känt, från Mercedes olika PR-släpp. Bilen får en interiör helt utan knappar med två olika skärmar i förarmiljön. Ganska Teslainspirerad, men med större känsla av lyx och premium. Dessutom har displayerna ett 3D-läge som använder ögonpositionering. 

Annons

Interiörbelysning är något helt nytt när det gäller bilar och Mercedes använder 250 lysdioder för att skapa den optimala belysningen. Bilen har självkörning av nivå 3, vilket ska göra att bilen kan köra själv under vissa förutsättningar samt att föraren ska återuppta körningen när systemet uppmanar till det. 

När det gäller motorer är allt redan känt, men den stora nyheten är laddhybriden S580e som kommer med 100 km räckvidd. Kanske den perfekta kompromissen mellan elektrisk körning i stan och bensindrift på riktigt långa resor. 

I övrigt kan köparna välja mellan S450, S500, S350d, S350d 4Matic och S400d 4Matic. 

Annons

Köp din S-klass online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *