Nya laddaren CS One kan väcka ett sovande bilbatteri

Visste du att även elbilar och laddhybrider har ett 12-volts bilbatteri? Om 12 voltsbatteriet strular hjälper det inte att elbilens stora batteri är fullt – du blir stående. 
Ctek kommer nu med en ny smartare batteriladdare som kan rädda 12-voltsbatterier. 

CS One låter som ett nytt datorspel, men det handlar i själva verket om en ny batteriladdare från svenska Ctek. Det sägs vara den smartaste laddaren någonsin för 12-voltsbatteriet. Laddarenlevererar automatiskt laddprogram för både blysyra- och litiumbatterier (12V). Om din bil står still länge när det är kallt är det stor risk att den kan behöva hjälp av en batteriladdare. Även vissa elbilar har blivit stående vintertid när 12-voltsbatteriet laddat ur. Men läs bruksanvisningen innan du kopplar på en extraladdare. 

Ny laddaren kan både reconda batteriet och väcka 12-volts litiumbatterier för att skydda mot underspänning. Du styr hela rasket i en app. 

– Vi var först på marknaden med smart laddning och nu har vi lanserat den första helt adaptiva laddaren, säger Jon Lind, vd CTEK.

CS One kan användas både på bilar, motorcyklar, husbilar, skåpbilar och båtar. Den kan lämnas kvar på batteriet på obestämd tid för att säkerställa att fordonet alltid startar.  Rekommenderat pris i Sverige är 2 295 kronor inklusive moms.

Köp din laddning online

Senaste nytt