Nya Koenigsegg i vild körning: Gör ”donuts” med 1600 hk

Här buskör Koenigsegg med nya hyperbilen Jesko på landningsbanan i Ängelholm. 30-miljonersbilen med 1600 hk driftar och gör ”donuts” i en ny video. 

Förra veckan fick Christian von Koenigsegg ta emot Kungliga patriotiska sällskapets medalj ur prins Carl Philips hand. Christian von Koenigsegg tilldelas medaljen ”för att sitt framgångsrika företagande inom ett smalt segment.”

Christian von Koenigsegg fick medalj av prins Carl Philip.

– Smickrande och hedrande, och något jag inte trodde skulle hända när jag satte igång. Så länge jag kan komma ihåg har jag velat bygga sportbilar, jag och företaget är verkligen ett levande exempel på att man kan gör lite vad som helst bara man brinner för det, säger Christian von Koenigsegg. 

Men det är inte alltid Koenigsegg är så polerade och salongsfähiga. Häromdagen släppte Koenigseggs testförare loss rejält när de var ute och testkörde med Koenigsegg Jesko inför den stundande kundlanseringen. Att bilen syns är mer är mindre vardagsmat i Ängelholm, men så här vild är körningen sällan. Testföraren drog på ordentligt på dem gamla flygrakan i Ängelholm och gjorde bilen ”donuts”. 

Det har gått mer än tre år sedan Koenigsegg visade upp Jesko på Genèvesalongen i mars 2019. Men ännu så länge har ingen av köparna fått någon bil. Koenigsegg Jesko har en en femliters V8 på 1600 hästkrafter kopplad till en niostegs växellåda. Köparna får lägga ut med över 30 miljoner kronor för en bil och samtliga 125 exemplar som ska tillverkas är redan slutsålda. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester