Nya elbilen ID.4 petade ner Volvo från biltoppen i Sverige

En elbil blev Sveriges mest registrerade bil i april. 
Nya Volkswagen ID.4 petade ner Volvo V60 från biltronen. 
– Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken med vår nya elbilsfamilj har fått en riktig rivstart, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

För andra gången någonsin toppar en elbil registreringsstatistiken under en enskild månad i Sverige. Nya elektriska suven Volkswagen ID.4 förpassade ständiga ettan Volvo V60 till andraplatsen. . I december 2020 var det för första gången någonsin en elbil, Volkswagen ID.3, som toppade listan över de mest registerade personbilsmodellerna under en enskild månad. I april vblev ID.4 blev med 1 444 exemplar den mest registrerade personbilen. Dessutom registrerades 469 exemplar av ID.3, vilket gav en total delad nionde plats.

– Det är oerhört glädjande att våra nya elbilar tas emot så väl av de svenska bilköparna. Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken med vår nya elbilsfamilj har fått en riktig rivstart, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Framgången för ID.4 gjorde Volkswagen till total marknadsledare i Sverige med totalt 3 464 nya personbilar på den svenska marknaden enligt statistik från BIL Sweden.

– ID.4 är en bil som passar den svenska marknaden väldigt bra. Den starka efterfrågan och att ytterligare eldrivna versioner och modeller är på ingång gör att vi ser ljust på framtiden. En framtid som är elektrisk, säger Sten Forsberg.

Marknadsandelen för elbilar slog rekord i april. Upp med 368 procent samtidigt som laddhybriderna ökade med 41 procent. Den höjda bonusen, från 60 000 till 70 000 kronor, gav en kraftig uppgång för elbilarna som nådde det näst högsta antalet i aprilregistreringarna. Att flera attraktiva nya modeller nu finns tillgängliga är grunden för ökningen, medan fluktuationerna förklaras av skatteförändringarna. 

Köp din volkswagen id.4 online

Senaste nytt