Nya BMW 7-serie kan få enorm grill – starkaste motorn på 635 hästkrafter

Premiären närmar sig för BMW:s nya 7-serie. Enligt en läckt bild kan bilen få en enorm grill och smala lampor. 7-serien kommer både som elbil, bensinbil och laddhybrid med effekt upp till 650 hästkrafter.

BMW premiärvisar sitt nya flaggskepp under 2002. Den klassiska V12:an går i graven. Enligt tyska Auto Motor und Sport kommer bilen med en rad nya motorer. Enligt tidningen är den svagaste motorn en rak sexa på 275 hästkrafter i 735i. Även 740i har en sexa, 375 hästkrafter 750i får den klassiska 4,4-liters V8:an på 545 hästkrafter. 

Bilen kommer både som elbil, laddhybrid och bensinbil.

BMW 760i har inte längre en V12:a, utan en V8 med laddhybrid och uppges ge 635 hästkrafter. Det finns även en motorsvagare laddhybrid som heter 745e som ska ge omkring 400 hästkrafter. 

Det är sedan tidigare klart att BMW 7-serien kommer i en helt elektrisk version, i7. BMW har släppt bilder på hur de vintertestar den maskerade i7 i Sverige.

Den nya generationen är första bilen på en helt ny plattform, som ersätter den tidigare CLAR (Cluster Architecture). Nya plattformen ska bland annat klara 5G och autonom körning. Dessutom är den mer anpassad eldrift. Till skillnad från många andra bilmärken föredrar BMW att kunna ge plattformarna både eldrift och förbränningsmotor. 

Storleksmässigt sägs nya 7-serien bli ungefär lika stor som dagens modell. I Europa säljs den numera i relativt få exemplar, men det är fortfarande en viktig modell i Kina och USA. 

Kanske är det därför BMW verkar ta ut svängarna rejält med njurarna. En läckt bild antyder att bilen får den djärvaste frontdesignen hittills med enorma grillnjurar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester