Nya bilmärket öppnar i Göteborg: ”Du välkomnar besökare med ett stort leende”

Annons

Världens snabbaste växande bilmärke är på väg in i Sverige – Lynk & co är på väg att öppna sina första showrooms. 
Volvos systermärke har börjat rekrytera personal i Göteborg. 

I urvalet används ”psykometriska verktyg” för att utvärdera de sökandes karaktärsdrag. 
– Du välkomnar besökarna med ett stort leende, skriver Lynk & co på Arbetsförmedlingen.

Lynk co 01.

På bara några år har nya bilmärket Lynk & co blivit nästan lika stort som Volvo i Kina. Lynk & co ägs liksom Volvo av Geely. Bilarna tillverkas i Kina, men är konstruerade i Sverige och bygger på samma plattform som Volvo XC40. Bilen har även samma motorer som XC40.  Redan i höst lanseras den första modellen av Lynk & co i Sverige, suv:en 01. 

Annons

CarUp kan berätta att Lynk & co inom en snar framtid slår upp portarna till sitt första svenska showroom i Göteborg. Rekryteringen har redan startat via flera jobbsajter och arbetsförmedlingen. Allra först öppnar Lynk & co i Amsterdam, sedan följer Göteborg. 

– Våra butiker kommer att vara centrum för vår gemenskap och tillsammans med vårt produktutbud kommer det att vara en plats där människor kan träffas, ta en kopp kaffe och bli inspirerade. Och för detta letar vi efter supermotiverad butikspersonal för att gå med i bemanningen i Göteborg, skriver företaget.

Annons

De som ska jobba med Lynk & co ska enligt företaget välkomna besökare med ett stort leende och hjälpa dem med beställningar. Personalen ska ha en bakgrund inom bilar, mode eller livsstil och utlovas konkurrenskraftig lön. I urvalet används ”psykometriska verktyg” för att utvärdera medarbetarnas karaktärsdrag. 

Den första modellen som kommer att säljas i Sverige är suv:en Lynk & co 01. Enligt hemsidan ska bilen klara 80 km på en full laddning, alltså betydligt mer än Volvos dyrare motsvarighet XC40 Twin Engine. Lynk & co ska också kunna brukas via ett medlemsskap.

Nyligen har maskerade Lynk-bilar iakttagits utanför Göteborg – det antyder att en facelift av 01-modellen är på gång inför Europalanseringen.  
– Tyvärr är vi nu förhindrade att dela mer information när det gäller dina frågor. Men snart ska vi svara på dessa och meddela fler nyheter om vår europeiska lansering och vår verksamhet i Sverige, uppger Dzenan Karic på Lynk & co till CarUp.

Annons

Köp din lynk & co online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *