Ny toksågning av Fiskers elbil: ”Oförlåtligt”

Fiskers nya elbil Ocean har fått kritik från många håll – nu får elbilen sin värsta sågning hittills. Saken blir inte bättre av att det är från en högt ansedd konsumentsajt. Bilen jämförs bland annat med att beställa en dålig pizza. 

Det är amerikanska konsumentsajten Consumers Reports som lagt ut ett klipp på Youtube där de testar den nya Fisker Ocean. Det prestigefyllda konsumentinstitutet med nästan 486 000 prenumeranter är inte vilken testare som helst. Därför brukar det vara extra viktigt att försöka få en positiv recension från Consumer Reports. Det var något Fisker, misslyckades totalt med.
– Oceanen kan vara den märkligaste bilen vi någonsin har stött på: en bisarr leveransupplevelse, försvinnande säkerhetsfunktioner, utdragbar tacobricka och ett “California-läge” som öppnar nästan varje glaspanel på fordonet, uppger Consumer Reports på Youtube. 

Det amerikanska bilföretaget Fisker har haft det tufft ett bra tag nu och de dåliga recensionerna på Ocean har haglat ner, något Carup skrivit om tidigare. Värre har det blivit av att företagets produktion behövts pausas på grund av kapitalbrist och hotande konkurs. Så nu när Consumer Reports nya sågning av Ocean kommit behövs närmast ett under för att Fiskers negativa trend ska vända. 

Consumer Reports köpte ett helt eget exemplar av elbilen och redan under det första vägtestet får vi höra en hård och problematisk rapport som får en att tänka vad det är för bil Fisker egentligen producerat.
– Än så länge är vår erfarenhet av Ocean som att beställa pizza på en ny, livlig restaurang, bara för att få en paj med dålig deg och ingen sås eftersom tomaterna fortfarande växer, skrev Consumer Reports. 

Förutom att bilen känns ofärdig enligt recensionen så ligger den största anmärkningen hos bilens säkerhetsaspekter. Förarassistanssystemet fungerade i en dag, sen slutade både döda vinkel-varningen och körfältassistansen att fungera. Bilens adaptiva farthållare är ej i gång fast den har en knapp i bilen, men Fisker menar att den funktionen kommer vid 2024.
– Det är oförlåtligt att säkerhet och andra funktioner som utlovas på Ocean’s window-dekalen kommer och går, med deras frånvaro bara ibland åtföljd av varningsmeddelanden, säger CR. 

Den negativa recensionen stannar inte där, utan även bilens bromssystem får hård sågning för dess konstiga programmering. Inte ens bilens Bluetooth-system lyckas undvika kommentarer.
– Det känns som att Oceans mjukvarudesigners fick ett sadistiskt nöje av att programmera nya och annorlunda sätt att förhindra Bluetooth från att ansluta, säger Consumer Reports. 


Consumer Reports verkar inte superimponerade av Fiskers Ocean. Även på bilens utsida får dörrarna kritik för att de känns besvärliga och bilens klädsel får som körsbär på toppen, en sista kommentar som på något sätt summerar hela recensionen på ett fint sätt.
– Det känns som en billig polyesterdräkt, säger Consumer Reports.
LÄS MER: