Ny motgång för laddboxen Easee: Får nej av domstolen

Norska laddboxen Easee drabbas nu av ett nytt tungt bakslag. De överklagade Elsäkerhetsverkets beslut om säljförbud. Nu stoppar Förvaltningsrätten Easees begäran om inhibition. 

Easee är troligen Sveriges mest sålda laddbox med 100 000 enheter. För en dryg vecka sedan utfärdade Elsäkerhetsverket säljförbud för bolagets två boxar  Home och Charge. Dessutom måste alla levererade boxar byggas om. Orsakerna är en rad brister, bland annat saknas jordfelsbrytare och ett överspänningsskydd. 

Easee anser att säljförbudet är oriktigt och överklagade till Förvaltningsrätten i Karlstad. De begärde också inhibition, att beslutet tills vidare inte ska gälla. Förvaltningsrätten avslår nu Easees begäran, vilket innebär att säljförbudet kvarstår, uppger Ny Teknik. Tvisten kommer ändå tas upp av rätten, men det här betyder att rätten inte anser att det finns en stor ovisshet i utgången. 

Easee har drabbats av akut kris efter säljstoppet och oron som föregick beslutet. De har sagt upp 138 anställda, vilket är 40 procent av personalen, och behöver upp till en miljard kronor i kapitaltillskott för att överleva. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester