Ny jätterea hos Tesla – prisdumpar mängder med lagerbilar

Nu sänker Tesla tillfälligt priserna ytterligare efter chocksänkningen på upp till 150 000 kronor i januari. Ett stort antal lagerbilar reas just nu ut ytterligare med kraftigt sänkta priser. Nu går det köpa en ny Tesla under 500 000 kronor. 

Tesla sänkte sina priser med upp till 22 procent så sent som den 13 januari. Storsäljaren Tesla Model Y sänktes med 150 000 kronor i sin billigaste version. Det har gjort att Tesla är prisledande på elbilar, och hittills har stora konkurrenter som Volkswagen, Volvo och Polestar valt att inte följa efter. 

Men nu kommer en plötslig möjlighet att köpa en splitterny elbil ännu billigare än de redan chocksänkta priserna. Under natten mot lördagen dök ett stort antal lagerbilar upp på Teslas hemsida med kraftigt nedsatta priser. En riskabel manöver för Tesla, då många som beställt bilar kan försöka avbeställa dem för att köpa en ännu billigare lagerbil.
ANALYS: Blodbad att vänta i bilbranschen

En splitteny Tesla Model Y går just nu att köpa för låga 516 770 kronor.

Det går just nu att köpa lagerbilar av den allra billigaste modellen Tesla Model 3 med bakhjulsdrift och 491 km räckvidd för 497 970 kronor. Det är en rabatt på 31 200 kronor jämfört med den ordinarie priset som sänktes med 110 000 kronor så sent som den 13 januari. Dessutom har Tesla räntekampanj, så bilen går att köpa med 1,99 procents ränta, det måste vara ett av Sveriges mest konkurrenskraftiga bilerbjudanden just nu.

Populära Tesla Model Y har prisdumpats ännu mer. Elbilen sänktes först med 150 000 kronor till 549 170 kronor den 13 januari. Nu reas lagerbilar av modellen ut ytterligare. Det går att köpa en Model Y för 516 770 kronor, en rabatt på ytterligare 32 400 kronor. 

Även dyrare modeller som Model Y Long Range och Model Y Performance reas bort. Model Y Long Range säljs med en rabatt på omkring 41 000 kronor, Performance rabatteras med nästan 45 000 kronor. 

Tesla uppger ingen officiell anledning till varför de rear ut lagerbilar, men det kan handla om bilar som avbeställts sent av köparna eller att de inte lyckats sälja alla bilar som kommer till Sverige från Kina och Tyskland. De biltillverkare som valt att ligga kvar med högre priser på elbilar får det nu ännu tuffare. Just nu är Teslas lagerbilar betydligt billigare än konkurrerande elbilar som har sämre räckvidd och betydligt mindre utrustning.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester